Reizen

 

Van Kuna tot Maya

juli/augustus 2009, Panama, Costa Rica, Nicaragua, El Salvador, Hondurs, Belize, Guatemala

Zesweekse tocht van Panama City door de isthmus van Centraal Amerika naar Guatemala City, met tropische eilanden, haaien en schildpadden, grotten en watervallen, Maya-ru´nes in de jungle, Spaanse veroveraars en Cara´bische slavenkolonies, over klifduiken, raften en sandboarden en nog veel meer...
 

 

Survivalhike

mei 2009, Noorwegen

Met een groep van zes vrienden hiken in de bergen bij Stavanger, met prachtige uitzichten over fjorden, drinken uit beekjes en een bezoek aan het prachtige Bergen.

 

TranssiberiŰ

juli/augustus 2008, Rusland, Mongolie, China

Treinreis van Rotterdam naar Shanghai, met Metallica in Sint Petersburg, een zonsverduistering in Siberie, de Olympische Spelen in Bejing en feesten in Shanghai.

Lees meer...

himalaya

Voet van de Himalaya

juli/augustus 2007, India, Nepal, Bangladesh

Door de Gangesdelta langs de voeten van de Himalaya, in een gebied waar hindoes, boeddhisten, moslims en christenen leven en waar vuile miljoenensteden en prachtige natuur elkaar afwisselen.

Lees meer...

 

New Year on Times Square

december/januari 2006/2007, New York, USA

Oudejaarsavond op Times Square, Wall Street, 9/11, het vrijheidsbeeld, Verenige Naties, wolkenkrabbers, musea, parken, restaurants, clubs, comedy cafe's, winkels...
De Big Apple heeft het allemaal

Lees meer...

nijl

Langs de Nijl

juli/augustus 2006, Sudan, Egypte

Bij Khartoum in Sudan komen de Witte Nijl en de Blauwe Nijl samen en vormen vanaf daar de Nijl. Meer dan vijfduizend jaar geleden bouwden mensen langs deze rivier al graven voor hun leiders in de vorm van pyramides. Steden en tempels verrezen duizenden jaren geleden en verdwenen ook duizenden jaren geleden weer onder het zand. De Nijl stroomt ondertussen naar het noorden en mondt uit in de delta bij Alexandrie, dat met haar beroemde wereldwonder de bibliotheek, eens het centrum van de kennis in de wereld was.

Lees meer...

 

British X-mas

december/januari 2005/2006, Londen, GB

Versierde straten, verlichte etalages, schaatsbanen en warme dranken: de kerstsfeer is fantastisch in de hoofdstad van een van de grootste imperia in de wereldgeschiedenis. Maar ook de geschiedenis van het land dat ons de Magna Carta en onze wereldtaal bracht komt tot leven op plekken als Londen, Stonehenge en Bath.

Lees meer...

 

Rijk van de Inca's

juli/augustus 2005, Peru, Ecuador

Het meest succesvolle volk uit de geschiedenis van Zuid-Amerika is waarschijnlijk dat van de Inca's. Maar ook de voorlopers van de Inca's bouwden duizenden jaren geleden al steden en paleizen en veel daarvan zijn pas de laatste paar decennia boven het zand uit gekomen.

Lees meer...

 

Fjordvaren

oktober 2004, Noorwegen

Een weekje naar de Noorse zuid-west kust om een bezoek te brengen aan het huis van de vrienden van Tim.

 

Hajimemashite

juli/augustus 2004, Japan

Zesweekse reis doorJapan met afwisselend de boemeltrein of de Shinkansen, langs houten kastelen, weelderige tuinen, moderne metropolen, exotische visgerechten, bizarre culturele rituelen en waanzinnige ontmoetingen.

 

 

La Bella Italia

augustus 2003, Albavilla, Italie

Twee weken met een aantal vrienden in een vakantievilla in de Noord-Italiaanse bergen nabij het Como-meer. Over mislukte stapavondjes, pizzabakken en spelletjes.

 

European Tour

juli/augustus 2000, Duitsland, Zwitserland, Italie, Griekenland, Turkije, Bulgarije, Roemenie, Hongarije, Oostenrijk, Tsjechie.

Met Michel Winnubst, Rudy de Pont en Michiel Kouwenhoven in 4 weken door Europa.

 

Millenium a Paris

december/januari 1999-2000, Parijs, Frankrijk

In ÚÚn dag met de trein op en neer naar Parijs om het grootste nieuwjaarsfeest van het millenium te vieren.


 

Witchhunting

augustus 1999, Schotland, GB

Hoe een sponsorhike voor het oerbos in het water valt en eindigt in een Middeleeuwse heksenjacht.

 

Life in the USA

augustus 1995 - juli 1996, Orange County, Los Angeles, San Francisco, Las Vegas, Honolulu...

Na mijn middelbare schooldiploma heb ik een jaar in Orange County, CA gestudeerd. Naast studeren natuurlijk veel vrienden gemaakt, veel gefeest en veel gereisd.

 

 

Terschelling (zomer 1994)

 

Praag, Tsjechie (zomer 1993)

 

Rome, Italie (hersft 1992)

 

Bialystock, Polen (voorjaar 1992)