Onderwijsportfolio

Een van de activiteiten waar ik me in de laatste tijd mee bezig heb gehouden is de opleiding tot eerstegraads docent Natuuurkunde aan het IVLOS in Utrecht, een instituut van de Universiteit Utrecht. Gedurende het eerste jaar heb ik redelijk actief de opleiding kunnen volgen, en heb ik onder andere stage gelopen aan het KWC in Culemborg. Mijn huidige parttime baan aan het RML heb ik ook te danken aan de IVLOS opleiding, omdat het oorspronkelijk mijn twee stageplaats zou worden. Het is anders gelopen, en sinds augustus 2004 ben ik in dienst bij het RML.

Als afronding voor deze opleiding heb ik in kaart gebracht welke onderwijskundige en pedagogische vaardigheden ik had, en gedurende de tijd dat ik was ingeschreven bij deze opleiding, welke ik erbij heb geleerd. De beschrijving hiervan vormt het onderwijs-portfolio, waar dit gedeelte van de site over gaat. Naast directe onderwijservaring heb ik veel ervaring met het werken met onderwijs en jongeren in het algemeen (dus buiten directe klassituaties). Meer informatie hierover is te vinden op de gedeeltes over onderwijs en jongeren.

Leeswijzer
In de leeswijzer staat beschreven waar je wat kan vinden in het portfolio. 

Rollen
In dit gedeelte vind je een verslag van mijn ontwikkeling tijdens de opleiding gezien vanuit verschillende perspectieven.

Ervaringen
Dit gedeelte is zeg maar mij "onderwijs cv" en beschrijft de ervaringen die ik in het onderwijs heb opgedaan in de loop der tijden.